Martinam

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Mahon Menorca (Mao Menorca) #12162
    Martinam
    Účastník

    Kláro, děkuju moc, jste skvělá, že si najdete čas i na potíže začátečnice, co se hned pouští do složitějších sýrů 🙂 Mám jen malou vinotéku a v chladnější části je plno, jeden Stilton a dva pokusy o Roquefort v uzavřených boxech. Šlo by ten Mahon třeba v boxech uzavřít? Nebo snese i nižší teplotu kolem 10 stupňů, že bych ho dala do společnosti těch uzavřených boxů? Jdu drhnout Mahon a stále Vám ještě dlužím za tu knihu. Martina

    odpověď na: Mahon Menorca (Mao Menorca) #12150
    Martinam
    Účastník

    Dobrý den, prosím o radu. Ve vinotéce mi zraje v otevřených boxech už 13 dní Mahon, zítra ho mám začít potírat olejem a do včerejška byl v pořádku. Včera ráno jsem do stejné lednice přidala čerstvě udělanou gorgonzolu ještě ve formě a dnes večer při otáčení se dívám, že má Mahon najednou zelené fleky… Je možné, že se kultura z gorgonzoly přenesla na Mahon? ale tak rychle? Nebo začal Mahon plesnivět? Co byste radili za postup? Nerada bych přišla o oba sýry…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)