Bavorská specialita. Nejedná se o sýr, ale o tradiční sýrovou pomazánku. Základu dominuje sýr camembertského typu (Camembert nebo Brie) a případně sýr Limburger a/ nebo Romadúr a/ nebo čerstvý sýr (i smetanový) + máslo + mletá paprika + sůl + další přísady (cibule, kmín, jiné koření, bylinky, smetana/ mléko, pivo)
Takže ti, co úspěšně zvládli domácí výrobu Camembertu nebo Brie (dal by se jistě použít i vyzrálejší Chaource) a také výrobu Limburského sýru se mohou do přípravy této pikantní pomazánky směle pustit 🙂
Kdo nemá rád výrazné mazové sýry- Limburger a spol., není nutné přidávat a lze ho s úspěchem nahradit vyšší dávkou camembertského sýru.
• Camembert – viz Domácí mlékař str. 135 nebo články zde na stránkách + Fórum
• Limburger – viz Domácí mlékař str. 140
• Romadúr – viz Domácí mlékař str. 142
• domácí máslo – viz Domácí mlékař str. 77 nebo články zde na stránkách
• čerstvý sýr nebo čerstvý smetanový – zde na stránkách
Originál dokument v němčině zde:
https://register.dpma.de/DPMAregister/geo/detail.pdfdownload/40853
stručný popis a povídání v češtině:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A52015XC0214(01)
(na stránkách je i možnost stažení dokumentu v PDF, doporučuji, nemusí být takto zveřejněno věčně)