Ve skupině DM se dlouze probíral případ, kdy je mléko cítit naftou, resp. něčím podobným naftě. Nakonec se případ vyřešil a pro mnohé to je poměrně důležité, proto ho vkládám také sem do vlákna:
ERP:
zravím tak sme problém zdá sa vyriešili už druhý deň je mliečko ok rozbor mliečka bol v poriadku a až v nitre na inštitute spracovania mlieka nam poradili že zavada je v dojacej technike ktorú sme zle čistili po nadojeni mlieka sme stroj preplachli hned horucov vodou potom horucou s chlorom a potom zas horucov a tak sa to vraj nerobí lebo čerstvé mlieko sa po zabareni zrazí a usadza sa kade tade v stroji. stroj treba najprv poriadne vyplachnut studenou vodou potom horucou ale nie s chlorom ale že sú na to to nejake dezinfekcné roztoky (jeden je kyslí a druhý zasadity ešte som nezistila názvy ) ktoré treba vždy striedať. a potom zas studenou vodou… takže pachuť naftalinu nam robili bakterie v dojacej technike. joooj som rada že už je to za nami…
"Existují dva způsoby, jak získat dostatek: Jedním z nich je i nadále hromadit víc a víc. Na druhé straně stojí toužit méně. "
- Gilbert Keith Chesterton